Dirigent

Sarif Tribou – Conductor/Composer/Scriptwriter

What once seen, cannot be unseen

Vanaf de zomer van 2018 staat TAVENU onder leiding van Sarif Tribou. Van huis uit is Sarif opgeleid als dirigent en musicus en is hij sinds jaren actief in het professionele muziek- en theaterleven. Hij speelde en dirigeerde tientallen musicals zoals Lion King, Wicked en Aspects Of Love voor Van den Ende Producties en remplaceerde bij de grotere orkesten van Nederland zoals het Rotterdams Philharmonisch Orkest en het Metropool Orkest. Ook was hij 7 jaar verbonden aan het landelijke Fonds Podiumkunst als muziektheaterspecialist.

Toen hij als componist betrokken was bij een musicalversie van The Devil’s Advocate, begon het onophoudelijk te kriebelen. Hij wilde, naast muziek maken, zijn eigen verhalen vorm geven. Dit resulteerde recent in een pitch voor de online horror serie Freaks. Tevens maakt hij deel uit van de writersroom voor de te pitchen serie Nieuwe Mannen en heeft hij meegeschreven aan het 48 Hour Film Project No Way Out onder regie van Steve Oenen. Momenteel ontwikkelt hij de thrillerserie Hulsebosch, over de gelijknamige forensisch onderzoeker.

Sarif ’s artistieke bezigheden liggen niet zo ver uit elkaar als je zou denken. Voor hem zijn muziek en verhaal twee kanten van dezelfde medaille: Een fictieve reis door de tijd die, als hij ons weet te boeien, een ervaring biedt die boven het menselijke denken en doen uitstijgt. We leren een kant van onszelf kennen die niet in woorden is te duiden. Het laat ons voelen en zijn, in het moment.

Sarif woont samen met zijn vriendin Liesbeth in de mooie stad Den Haag. Hij heeft behalve basgitaar spelen, zingen en genieten van het leven, weinig andere hobby’s. Zijn persoonlijk grootste voorbeeld op het gebied van dirigeren is Leonard Bernstein, die hij vooral bewondert om zijn schijnbare vrijheid en doeltreffend gebruik van beelden om zijn muzikanten te inspireren.