Over ons

TAVENU is een harmonievereniging met 60 actieve jonge en oudere leden. In een harmonievereniging maken snaar-instrumenten geen deel uit van de bezetting (met uitzondering van een contrabas) zoals in een symfonieorkest wel het geval is. De snaar-instrumenten zijn vervangen door blazers (klarinetten nemen de plaats van de viool in, de saxen vertolken de cello’s).

Vroeger speelde TAVENU veel marsmuziek en kende men “de harmonie” van het marcheren door de straten onder andere op Koninginnedag en bij de intocht van Sinterklaas. In dit opzicht is er veel veranderd. U vindt TAVENU nog wel op straat maar dan zittend op een muziektent of op een podium. Wij marcheren niet meer door de straten, maar spelen nog wel op buitenpodia of festivals.

Het repertoire is breed en bestaat onder andere musical-, jazz-, klassieke- en populaire muziek. Het orkest heeft een muziekcommissie die bestaat uit een aantal leden, afkomstig uit de verschillende instrumentgroepen, en de dirigent. De muziekcommissie zorgt voor een regelmatige vernieuwing van het repertoire. TAVENU is geschikt voor zowel de beginnende als gevorderde muzikant. Daarnaast zijn er binnen de vereniging veel muzikale initiatieven (zie ‘over de vereniging’).