Over de vereniging

TAVENU is een actieve vereniging want: “samen muziek maken is leuk en inspirerend”. Binnen TAVENU bestaan verschillende mogelijkheden om in groepsverband muziek te maken. De mogelijkheden op een rij:

Het Harmonieorkest

Het grote orkest is voor muzikanten met orkestervaring op het niveau van muziekdiploma B en hoger. Sommige leden hebben les via het Koorenhuis, anderen houden hun niveau zelf op peil.

Het leerlingenorkest

In 2013 is het leerlingenorkest van start gegaan. Het leerlingenorkest is bedoeld voor mensen die nog geen ervaring hebben met het spelen in een orkest. Ook mensen die graag eens een ander instrument willen leren bespelen, worden uitgedaagd dit in het leerlingenorkest te doen.

Muzikale initiatieven

Verschillende muzikanten hebben elkaar gevonden en vormen duo’s, trio’s, kwartetten en kwintetten. Soms worden deze initiatieven ondersteund door beroepsmuzikanten van buiten TAVENU. De leden hebben hierin een eigen actieve rol. Niets moet, veel kan.

TavKlar

Tavklar

Binnen TAVENU zijn verschillende secties actief naast het orkestgebeuren. Zo houden de klarinetten 10 keer per jaar op zaterdagochtend een workshop onder leiding van verschillende klarinetdocenten. Eén van de doelen van de workshops is om samen plezier in het musiceren te hebben. Bovendien leren de deelnemers in de workshops meer over het eigen instrument, de klank en de onderlinge stemverhouding. Het repertoire bestaat uit verschillende genres, onder andere: klassiek, populair en jazz. Kortom een lekker klinkend klarinetkoor. Af en toe treedt “TavKlar” zelfstandig op.

Zootcat

De slagwerkers repeteren met hun eigen slagwerkgroep “zOOTcaT”. Zij hebben een eigen repertoire en treden regelmatig op. Zo hebben zij een performance gedaan tijdens het Haags Notuh Festival waar zij het publiek enthousiast mee kregen met hun opzwepende drums.

Agarn

AGARN is de nieuwe muzikale sensatie. Saxen, koper en slagwerk, en twaalf muzikanten die er een genoegen in scheppen om tijdens het optreden steeds te wisselen van instrument. Zij treden regelmatig op. Wil je meer weten kijk op hun Facebookpagina;
https://www.facebook.com/Agarntheband/