TAVENU 120PK

In 2016 mocht onze vereniging de respectabele leeftijd van 120 jaar bereiken. Dit bijzondere jubileumjaar hebben we op zaterdag 8 april 2017 op grootse wijze kunnen afsluiten in het Paard van Troje.

Sinds september 2015 waren Marjon de With, Merel Paalman, Danique Maquelin, Lex Velleman, Niels ’t Hart, Ramon ’t Hart en Sijmen Paalman bezig met de organisatie van dit concert. Er moest worden nagedacht over een passende locatie, de te spelen muziek, een eventuele gastartiest, de financiën en subsidies, de dresscode en natuurlijk een pakkende naam voor het concert.


Onder de codenaam ‘My Little Pony’ is de commissie 19 maanden hard bezig geweest. Via onze voorzitter werden er contacten gelegd met de Haagse Flamengogroep De Règâhs. Zij wilden graag op ons 120e verjaardagsfeestje komen. Ondertussen werden er verschillende podia bezocht en beoordeeld. Uiteindelijk werd de knoop doorgehakt: TAVENU Loosduinen zou gaan spelen in het Paard van Troje. Dit was (nogal) buiten onze comfort zone, maar het was een jubileumjaar, dus we dachten ‘doe eens gek’. 😊
Ook wat betreft het repertoire zochten we de grenzen op. Latin, Swing, Flamengo, toch ook wel een leuk Harmonie-marsje. Het idee was om na de pauze een aantal nummers samen te spelen met De Règâhs. Hier moesten arrangementen voor worden gemaakt. Sarif Tribou heeft deze taak vol enthousiasme op zich genomen.

In 2017, eigenlijk was het jubileumjaar al voorbij, hadden we toch nog iets moois in het verschiet liggen. Er vonden twee gezamenlijke repetities met De Règâhs plaats. De kaarten werden verkocht en de flyers, posters en banners werden gedrukt. Daarnaast organiseerde Marjon nog een leuke loterij en bingo. En er waren paaseitjes en heuse 120-PK T-shirts te koop! De PR-molen draaide op volle toeren: op Facebook, in de krant en Ramon (of was het Rémon?) was zelfs te horen op de radio!

Na maanden hard repeteren en organiseren was het op zaterdag 8 april dan eindelijk zover: ons concert in het Paard van Troje. Met een volgeladen bus vertrok de sjouwploeg vanuit ons mooie Loosduinen naar de binnenstad van Den Haag. Ontvangen als echte artiesten kregen we een polsbandje om. Het podium werd vol gezet met stoelen, lessenaars en slagwerk, de banners werden opgehangen en het lichtplan werd getest. Na een doorloop met De Règâhs en een heerlijke maaltijd verzorgd door Wouter Jongerius, waren we klaar voor ons concert. Voor het Paard stonden onze fans in een lange rij te wachten. Het feest kon beginnen! Uiteindelijk hebben we circa 430 mensen mogen verwelkomen in het Paard. Een vol podium én een volle zaal. Het was een geslaagd feestje. Op naar het volgende jubileum.